Skip to content

Elles Lieben over Eclypse Boot

Elles Lieben is een gepassioneerde en ervaren verpleegkundige en de Territory Business Manager bij Advancis. Met bijna twintig jaar werkervaring in het UMC Utrecht en zes jaar in het Midden Oosten, heeft Elles de nodige kennis en ervaring in de zorgsector. Nu deelt ze graag haar kennis met aanstaande en ervaren wondverpleegkundigen.

Uitdagingen bij het behandelen van wonden
Als geen ander begrijpt Elles de uitdagingen waarmee zorgprofessionals worden geconfronteerd bij de behandeling van patiënten met wonden. Ze gelooft sterk in de kracht van samenwerking en werkt dan ook nauw samen met verpleegkundigen en andere zorgprofessionals om de beste zorgoplossingen te vinden voor elke unieke wond. Ze begeleidt hen bij het vinden van de juiste wondverbandmiddelen en alternatieve oplossingen, vooral wanneer standaardoplossingen niet voldoende zijn.

Eclypse Boot: de revolutie in wondverzorging en comfort voor de patiënt
Een van de Advancis Medical innovaties waar Elles trots op is, is Eclypse Boot. Dit wondverbandmiddel is speciaal ontworpen voor patiënten met matig tot hevig exsuderende wonden en lekkage van vocht door de huid door extreem oedeem zoals je ziet bij patiënten met huilende benen. Elles vertelt enthousiast: "Regelmatige verbandwissels en lekkage van vocht kunnen belastend zijn voor patiënten. Zij kunnen sociaal isolement en angst ervaren vanwege doorlekken van verbanden. Eclypse Boot zorgt voor het verschil met een ondoorlaatbare toplaag die lekkage voorkomt. Dit leidt tot een verbeterde kwaliteit van leven, omdat patiënten zich comfortabeler voelen en minder tot geen zorgen meer hebben over lekkage.  Ze hoeven minder vaak hun verband te laten verschonen en durven er weer op uit. Bovendien biedt Eclypse Boot de mogelijkheid om compressietherapie te blijven geven zodat behandeling van het oedeem gecontinueerd kan worden."

Voordelen voor zorgprofessionals
Naast het verbeteren van de kwaliteit van leven voor patiënten, biedt Eclypse Boot ook voordelen voor zorgprofessionals. "Voorheen moesten verbanden voor huilende benen soms wel 2-3 keer per dag worden vervangen. Met de superabsorberende eigenschappen van Eclypse Boot kunnen flinke hoeveelheden overtollig wondvocht efficiënt opgeslagen worden in het verband, waardoor de frequentie van verbandwisselingen aanzienlijk kan verminderen. Dit bespaart tijd en middelen, zodat verpleegkundigen tijd overhouden om zich te kunnen concentreren op de patiënt."

Tips van Elles: Leer, deel en blijf groeien

  1. Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de wondzorg. Kennis is de sleutel tot het bieden van de beste zorg aan jouw patiënten.

  2. Deel jouw kennis en ervaring met collega's en studenten. Samenwerking en kennisuitwisseling versterken het vakgebied van wondverzorging.

  3. Maak gebruik van innovatieve producten zoals Eclypse Boot om de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren en efficiënt gebruik te maken van de kostbare tijd van zorgprofessionals.

  4. Blijf je passie volgen en wees trots op het werk dat je doet. Jouw inzet en toewijding maken een verschil in het leven van jouw patiënten.


Eclypse Boot is een superabsorberend beenverband dat speciaal is ontwikkeld voor patiënten met matig tot hevig exsuderende wonden op het onderbeen. Wat dit verband onderscheidt, is zijn krachtige absorptievermogen icm unieke ontwerp dat het hele onderbeen en de voet bedekt. Daarnaast zorgt de geavanceerde absorptietechnologie en onderling verbonden compartimenten dat het wondvocht een gel vormt die gelijkmatig wordt verdeeld over het gehele verband waardoor er geen verweking van de huid plaats vindt. Hierdoor kan het effectief exsudaat, oftewel wondvocht, verwijderen en verlichting bieden aan patiënten met matig tot hevig exsuderende wonden. Naast bescherming tegen lekkage, geeft Eclypse Boot patiënten het vertrouwen om weer naar buiten te gaan en hun dagelijkse activiteiten voort te zetten zonder zich voortdurend bezig te hoeven houden met het verschonen van het verband. Bovendien zorgt de hoge dampdoorlaatbaarheid van het verband ervoor dat de wondomgeving optimaal blijft voor genezing.

Je vindt Eclypse Boot in de module Wond op SUP

Wil je Eclypse Boot zelf ervaren? Vraag dan een gratis sample aan op de site van Advancis. Heb je vragen of wil je meer informatie? Wondverpleegkundigen en wondconsulenten kunnen contact opnemen met Elles Lieben via 06 27 36 51 51 of E.Lieben@Advancismedical.nl. Ze staat klaar om je te helpen en te ondersteunen in de beste wondverzorging.

Lees ook dit

Sander Kraan is enthousiast over SUP

Sander Kraan is enthousiast over SUP

Al 8 jaar voelt Sander Kraan zich als een vis in het water binnen het Buurtzorg-team 2 Wijk bij Duurstede. Het zelfsturende karakter, de vrijheid en de erkenning voor initiatief maken het werken in de zorg voor hem extra bijzonder en aantrekkelijk.

Lees meer