Skip to content

Nieuwe Gelling fiber Verbanden op SUP

Op SUP zijn nieuwe soorten Gelling fiber verbanden beschikbaar, zoals Suprasorb Liquacel en Biatain Fiber.

Suprasorb Liquacel is speciaal ontworpen voor de behandeling van diverse soorten wonden, zowel oppervlakkig als diep. Dit verband biedt veel voordelen voor een optimaal genezingsproces.

 De voordelen:

 • Sterk verticaal absorberend: waardoor het ideaal is voor zowel acute als chronische wonden met matige tot sterke vochtafgifte.

 • Gelvormend: dit steriele fiberverband, vormt een gellaag die direct in contact staat met het wondbed, dat de genezing bevordert.

 • Verwijdert vuil en bacteriën: De gelvorming in het verband neemt vuil en bacteriën op en verwijdert ze bij het vervangen van het verband, wat de wondgenezing ondersteunt.

Suprasorb Liquacel is geschikt voor verschillende soorten wonden, zoals:

 • Acute wonden, zoals snij- en schaafwonden.

 • Traumatische wonden.

 • Chronische wonden, zoals ulcera en decubitus.

 En verkrijgbaar in twee varianten:

 1. Gewone variant: Uitstekend voor standaard wondverzorging.

 2. Met AG (zilver) Deze variant bevat nanozilverdeeltjes die zowel op het oppervlak als binnenin het verband aanwezig zijn. Het zilver heeft een antimicrobieel effect, wat de genezing van de wond ten goede komt.

Beide varianten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen: 5x5 cm, 10x10 cm, 15x15 cm en voor diepere wonden is de AG variant ook beschikbaar in een streng van 2x45 cm.

Biatain Fiber is een gelvormend vezelverband op basis van natrium CMC met bicomponente vezels. Dit steriele wondverband is erg geschikt voor de behandeling van verschillende soorten wonden, van oppervlakkige tot diepe en sterk vochtafgevende wonden en holtes. De CMC vezels, zorgen voor een gellaag zodra ze in aanraking komen met wondvocht. Hierdoor ontstaat een vochtige omgeving die de wondgenezing bevordert.

Bij het gebruik van fiberverbanden is stevigheid belangrijk. Het verband moet gemakkelijk in zijn geheel verwijderd kunnen worden en zo min mogelijk krimpen om goed contact met de wond te behouden. Biatain Fiber heeft dat allemaal: is stevig en krimpt minimaal.

Biatain Fiber is geschikt voor diverse soorten wonden, zoals:

 • Diabetische ulcera

 • Beenulcera (veneuze en arteriële ulcera, evenals gecombineerde oorsprong)

 • Traumatische wonden

 • Tweedegraads brandwonden

 • Oncologische wonden

 • Postoperatieve chirurgische wonden

Het verband is verkrijgbaar in verschillende afmetingen: 5x5 cm, 10x10 cm, 15x15 cm en in een streng van 46x2,5 cm, voor het opvullen van wonden en holtes.

Je vindt Suprasorb Liquacel en Biatain Fiber op SUP-bestelplatform onder de module: Wondzorg

Lees ook dit

Sander Kraan is enthousiast over SUP

Sander Kraan is enthousiast over SUP

Al 8 jaar voelt Sander Kraan zich als een vis in het water binnen het Buurtzorg-team 2 Wijk bij Duurstede. Het zelfsturende karakter, de vrijheid en de erkenning voor initiatief maken het werken in de zorg voor hem extra bijzonder en aantrekkelijk.

Lees meer