Skip to content

SUP-team weet meer over wondverzorging

Bij SUP vinden we het belangrijk om onszelf voortdurend bij te scholen, zodat we altijd de meest actuele informatie over o.a. zorghulpmiddelen en -producten met jullie kunnen delen en vragen beantwoorden. En laten we eerlijk zijn, in de zorg is naast aandacht, kennis koning! Op 6 juni kregen we een training van AllweCare medical.

De energieke en enthousiaste AwC rayonmanager, Miriam Bos, heeft ons bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bijzondere wondproducten, zoals DryMax, PolyMem en ScarView.

DryMax is een product dat je onder een zwachtel kunt gebruiken. Het is een superabsorberend wondverband dat het wondvocht omzet in gel en zo vasthoudt, zodat het niet terugkomt op de huid. Dit is erg handig voor mensen met bijvoorbeeld een Ulcus Cruris of huilende benen.

PolyMem kan worden gebruikt voor verschillende soorten wonden en is verkrijgbaar in verschillende varianten en afmetingen, zoals een variant met een rand of een variant met zilver. PolyMem bevat drie ingrediënten die actief de wond reinigen, ontstekingen verminderen en pijn verzachten.

ScarView wordt gebruikt wanneer de wond gesloten is en je het litteken nog kunt behandelen als aanvulling op de wondsluiting. Dit helpt om hypertrofie of keloïdvorming te voorkomen.

Met deze nieuwe kennis van AllweCare medical producten kunnen wij jullie nog beter adviseren, zodat jij, samen met jouw cliënten, kunt bepalen welk hulpmiddel het beste bij hen past. Samen zorgen we ervoor dat cliënten zich comfortabel en zelfverzekerd voelen in hun dagelijks leven.

Heb je een vraag? We staan altijd voor je klaar om je te ondersteunen met onze up-to-date kennis en expertise. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor advies of vragen.

Lees ook dit

Sander Kraan is enthousiast over SUP

Sander Kraan is enthousiast over SUP

Al 8 jaar voelt Sander Kraan zich als een vis in het water binnen het Buurtzorg-team 2 Wijk bij Duurstede. Het zelfsturende karakter, de vrijheid en de erkenning voor initiatief maken het werken in de zorg voor hem extra bijzonder en aantrekkelijk.

Lees meer