Skip to content

Zorg Op Maat: VirtueleThuiszorg

Virtuele Thuiszorg biedt digitale zorghulpmiddelen voor cliënten. Een zorgmedewerker geeft aan wat de cliënt kan gebruiken. Daarbij heeft een cliënt recht op veel, maar krijgt alleen wat hij of zij echt nodig heeft. Daarnaast moet het inzetten van hulpmiddelen altijd bijdragen aan een positieve kijk op gezondheid.

‘Virtuele Thuiszorg’ is een nieuwe SUP-module. Goed om te weten, voordat Virtuele thuiszorg actief ingezet kan worden bij een client, wordt gekeken naar alles wat met de cliënt te maken heeft. Dit noemen we een 'holistische-aanpak'. In een persoonlijk profiel en zorgplan wordt vastgelegd wat de cliënt nodig heeft. Er is aandacht voor zaken zoals medicijngebruik, gewicht en het voorkomen van vallen. Ook wordt gekeken naar de woonsituatie: woont iemand alleen, in een huis of flat en is er internet?

Maar wat de cliënt zelf wil en waar hij of zij naartoe wil werken, is ook belangrijk. Dat kan gezonder leven zijn of meer zelf kunnen beslissen. Met al deze informatie kan het juiste product worden gekozen. Daarbij richt Virtuele thuiszorg zich op thema's zoals het bijhouden van de levensstijl, veilig medicijngebruik, meten en delen, minder papierwerk en minder reistijd.

De module Virtuele Thuiszorg via SUP, is nog niet voor alle thuiszorgorganisties toegankelijk. Heb jij of jouw team interesse om gebruik te maken van Virtuele Thuiszorg, bespreek dat dan met je leidinggevende.

Lees ook dit

Sander Kraan is enthousiast over SUP

Sander Kraan is enthousiast over SUP

Al 8 jaar voelt Sander Kraan zich als een vis in het water binnen het Buurtzorg-team 2 Wijk bij Duurstede. Het zelfsturende karakter, de vrijheid en de erkenning voor initiatief maken het werken in de zorg voor hem extra bijzonder en aantrekkelijk.

Lees meer